close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Coaching: en særlig Dialog

  Når man bliver coachet, er der fokus på fremtiden, efter at have taget nutiden i betragtning.
  Allerførst kigges der på dine mål, og de problemstillinger du står foran i forbindelse med din målsætning. Derfra handler det om at ”kortlægge/synliggøre” dine forestillinger om hvad dine problemstillinger kan besværliggøre i forhold til dine mål.

  Det handler om at coachen styrer en målrettet dialog, der både skal motivere og klargøre de faktiske forhold og hvad du kan gøre for at skubbe dig selv nærmere dine mål.
  Coaching handler om at afklare og tydeliggøre dine problemstillinger, sådan at du kan tage de rette beslutninger og udføre de handlinger der er nødvendige for at bringe dig tættere på dit mål.

  Coaching er en proces der udvikler dig, og udvider din komfortzone i den forstand at du i den sidste ende skubber dig selv frem imod nye mål, og undervejs ender med at blive komfortabel med nye måder at arbejde med dine mål på.

  Coaching i sig selv, eller din coach hjælper dig ikke med at nå dine mål i nogen form for fysisk forstand, det eneste det handler om for din coach, er at guide dig, til at finde dine egne svar, og designe dine egne fremtidige handlinger således at du hele tiden arbejder aktivt henimod dine mål.

  Ved hjælp af et såkaldt livshjul vil din coach hjælpe dig til at få klarhed over de livsområder som de mål du kommer med vedrører. Når I sammen har gennemgået livshjulet, og fundet ud af hvordan det påvirker eksempelvis karriere kontra familieliv er det tid til at tage stilling til dine mål igen.
  Er dine mål realistiske? Har de negativ eller positiv indflydelse på de livsområder der har betydning for DIG? Vil det at gå efter dit mål forbedre eller forringe et specifikt område, og mener du stadig at det er værd at gå efter?

  Med assistance fra en god coach der har gennemgået en ICF godkendt coach uddannelse vil du få opmærksomhed på dine egne styrker og svagheder, og du vil udvikle dine kompetencer i forhold til dine opstillede mål.
  Coachen hjælper dig ikke med at nå dine mål i gængs forstand, han/hun hjælper dig til selv at tage dine beslutninger, og selv vurdere hvordan du kommer videre, coachen tager ikke stilling men guider.

  Du skal være opmærksom på at en coach ikke er en beskyttet stillingsbetegnelse, så i princippet kan alle kalde sig for coaches, og jeg håber at du lægger vægt på at undersøge deres uddannelse til coach.

  Inden du tager en beslutning om at benytte dig af en coach, så lad mig efterlade dig med en lille øjenåbner og lidt realisme.
  En coach er ikke en mirakelarbejder, men en fagmand der kan hjælpe dig til at opnå flere mål, hurtigere end du ville kunne gøre alene.

  Men du er nødt til fra starten at indstille dig på at coaching er en proces der tager tid, og du kan ikke forvente at du efter 3-4 sessions med en coach allerede har nået dine mål. Du vil helt sikkert være kommet videre hvis du ellers har foretaget de ting i er nået frem til, men giv det lidt tid, vær kristisk og realistisk, og vurder om du føler at du kommer fremad eller ej. Det kan være afgørende for din succes.

  Opstil dine realistiske mål der kræver noget af dig, find en veluddannet coach, og forbered dig på at udvikle dig via en særlig dialog, og opnå det du drømmer om.

   


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer