close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Coaching Kursus

  Hvad kan et coaching kursus tilføre dit liv

  Som udgangspunkt vil et coaching kursus lære dig at blive mere målrettet, medmindre du da er helt ekstremt målrette i forvejen. Derudover er coaching kurser rettet imod at skabe løsninger, for dig, og hvis du skulle vælge at tage en coach uddannelse – så for dine kommende klienter.

  Det rigtige coaching kursus vil lære dig hvilken proces der skal til for at nå sine mål, og selvom det ikke er en decideret coaching uddannelse med certifikat og det hele, så får du på et coaching kursus en rimeligt god ide om hvad det kræver at være en god personlig coach, og du får samtidigt en god fornemmelse for hvordan det er at blive coachet.

  Hvem tager et coaching kursus?

  De fleste der tager et coaching kursus er personer i jobs der kræver en stor kontaktflade. Ledere, HR-konsulenter, undervisere, behandlere og folk i tillidsposter indenfor virksomheden er typiske eksempler på den type personer der deltager på coaching kurserne.

  De fleste ved at effektiv kommunikation er nøglen til at skabe positive forandringer. Med effektiv kommunikation i form af de samtaleteknikker du lærer på et kursus i coaching, vil du blive udrustet til effektivt at kunne kortlægge den coachedes ressourcer og derved medvirke til at skabe positive forandringer. Dette vil gøre det lettere for din klient at komme igennem vanskelige situationer, samt at sætte mål og nå dem.

  Hvad får man ud af coaching kurser?

  Et coaching kursus giver indblik i hvad coaching er, og hvordan du kan bruge den coachende samtale med succes. Eksempler på de kompetencer du udvikler under kurset er:

  •    Lytteteknik
  •    Spørgeteknik
  •    At skabe rapport
  •    At skabe tillid
  •    At arbejde struktureret med den coachende samtale

  Enhver der deltager i et coaching kursus vil selv løbende få feedback omkring sine evner som coach, samt modtage coaching af de øvrige kursus deltagere.

  Hvordan foregår undervisningen i coaching?

  Undervejs på kurset vil underviserne veksle imellem teorien bag den coachende samtale, øvelser i mindre grupper sådan at man får praktisk erfaring med teknikkerne, samt efterfølgende gennemgang af det lærte og de erfaringer man får undervejs med hele holdet.
  Med udgangspunkt i en virkelig problemstilling hos en af deltagerne vil du lære coaching i et realistisk miljø med konstant feedback fra de øvrige deltagere og underviserne.

  De kompetencer du erhverver dig på et coaching kursus vil give dig potentialet til at blive en vigtig medarbejder i din virksomhed, og du vil opnå evnerne til at støtte dine kollegaer til at udvikle forandringsparathed og en unik motivation der driver den enkelte fremad ud fra sine egne drømme og mål. Det kan også være et springbræt til at du kunne slå dig ned som formidler af personlig coaching, og enten tjene en ekstra skilling ved at hjælpe andre med din nyerhvervede viden, eller måske ligefrem som en ny levevej hvis du ender med at elske det.

  Der er i øvrigt tydelige tegn på at coaching forebygger konflikter på arbejdspladsen, øger evnen til at håndtere stress positivt og generelt sænker antallet af sygedage på arbejdspladsen.
  Så der er ikke meget at betænke sig på, se at få tilmeldt dig til den coach uddannelse eller det coaching kursus der tiltaler dig.

  Et coaching kursus kan også være coaching

  Når man tager coaching kurser kan man ikke undgå at komme igennem en form for personlig udvikling da man undervejs på kurset for at lære coaching at kende, også vil blive coachet af sine medkursister.
  Derfor kan du i løbet af et coaching kursus forvente at du får det samme udbytte ud som du vælger at putte ind. Med det mener jeg at hvis du når du skal coaches undervejs på kurset, vælger at benytte reelle problemer eller opgaver fra dit eget liv, vil du uvægerligt få nye ideer og perspektiver på dem, og står derfor med en virkeligt god mulighed for at løse dem, eller i hvert fald for at udvikle dig personligt.

  Alle kan blive coaches

  Alle og enhver kan kalde sig coach, for da det ikke er en beskyttet titel, er der heller ikke noget officielle krav der skal opfyldes, og rent faktisk behøver du ikke engang at have taget et coaching kursus for at kunne kalde dig coach.

  Det stiller selvfølgelig nogle større krav til dig der søger et coaching kursus, og jeg vil råde dig til at kigge efter om din coaching udbyder er certificeret coach og om de virkelig har gennemgået en coach uddannelse af en vis kvalitet.
  Der gælder visse certificeringsregler indenfor coaching, men det er ikke statsstyret under nogen som helst form, og det bedste råd jeg kan give dig omkring det at finde en coach eller et coaching kursus er at du skal kigge dig godt for, for der er svindlere og kvaksalvere indenfor enhver branche.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer