close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Vi Kan Alle Bruge Coaching

  For de fleste mennesker er livet inddelt i arbejde på den ene side, og fritid på den anden. Men det er ikke altid den mest meningsfulde om end velmenende måde at anskue tingene på
  Vi påtager os alle sammen forskellige identiteter, i forhold til hvad vi laver i den pågældende periode, eller rettere i det pågældende øjeblik. Det er faktisk muligt at have flere identiteter samtidigt.

  Den samme mand kan være ægtemand, far, farfar, ven, kollega, bestyrelsesformand, chef og advokat på samme tid, altså hvis han holder bestyrelsesmøde i det delvist familieejede selskab på sit advokatkontor, og hans sekretær tager referat. Så identiteter kan være mange, og både forvirrende og funktionelle.

  Ligegyldigt hvad du beskæftiger dig med. Om du er ansat, selvstændig eller leder…
  Kort sagt, hvis du lever i denne verden, har du mulighed for at arbejde med dig selv og dit liv/din fremtid med coaching. Med coaching sætter du og din coach fokus på dig og dit liv.

  Coachen coacher – du sidder selv med svarene

  Når du har været hos din coach, vil du som oftest have opgaver du skal løse indtil næste gang du kommer til en session, der vil være delmål du skal opnå, eller i hvert fald arbejde hen imod imellem besøgene hos coachen, det at du har en aftale med en anden er kendt som en god metode til at motivere mennesker, ingen synes om at skulle sige at de ikke holdt en aftale, så derfor er det altid en god ide at benytte en personlig coach.

  Du skal i øvrigt altid huske at der ikke findes fiasko her i livet, udelukkende måder der ikke virker, så bare op på hesten igen, og derudad. Så længe du tillader dig selv at træde et skridt tilbage fra de løsninger der ikke virkede for dig, ser på dem udefra, og retter et par ting, Så vil du ved dit næste forsøg skabe andre resultater, og være endnu et skridt tættere på at opnå dine drømme og mål.

  Alle Kan Have Glæde af Coaching

  Coaching kan bruges indenfor alle disse identiter, ja faktisk kan coachingen hjælpe flere identiter samtidigt. En coachingsession i forbindelse med virksomheden, og den efterfølgende rationalisering og udvikling, vil i mange tilfælde også kunne bruges på hjemmefronten. Måske du har problemer med dine ansatte, og ved hjælp af personlig coaching opdager du noget omkring din opførsel der irriterer andre mennesker.

  I forbindelse med at du retter din opførsel, bliver du måske også opmærksom på at du gør det samme overfor dine kære derhjemme? Nu hvor du ved det, kan du ikke fortsætte på samme måde hvorefter du ændrer hele din personlige fremtræden på netop det område, og et par dage efter siger din kone at du har forandret dig, og at hun kan lide forandringen.

  Coachen guider kun til din styring

  Når du arbejder med coaching, arbejder du med dig selv og dit liv, fuldkommen individuelt, og coachen fortæller dig ikke hvad du skal gøre. En coach guider dig til at finde ressourcer og redskaber til at finde og løse de problemer du måtte føle at du har. På den måde er det faktisk dig selv der ændrer det du ønsker at måtte ændre, og undervejs lærer en masse om dig selv som du vil kunne bruge i fremtiden, også på andre områder af dit liv.

  Coaching handler derfor udelukkende om personlig og faglig udvikling for personer der er interesserede i at opnå mål/forandringer i deres liv, og som er villige til at lægge sjæl, vilje og energi i arbejdet med at blive bedre til at leve livet.

  Netop for ikke at blive den der styrer som man ser det med almindelig indlæring hvor du bliver dirigeret til resultaterne, i hvert fald til at starte med, så er coachen uddannet til netop at stille spørgsmål så specifikt at du tvinges til at komme op med dine egne svar.

  Coaching er ikke terapi

  Når vi taler coaching, er det vigtigt at du ikke forveksler det med terapi…
  En coach arbejder med at hjælpe dig med at tage de beslutninger der bringer dig nærmere dine mål.

  En god coach støtter dig og guider dig, men er samtidigt opmærksom på ikke at lede dig, det er ikke coachens dagsorden der er gældende, det hele handler om dig, coachen er der bare for at støtte dig i at nå de mål du har sat dig.

  Coaching har indtil for få år siden stort set kun været benyttet i sportens verden, og bredte sig siden til ledere i erhvervslivet, men nu om dage kan alle der har ting de stræber imod, benytte en coach. En coach stiller spørgsmål, og søger hele tiden at hjælpe dig med at belyse hvad der eventuelt holder dig tilbage fra at nå dine mål.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer