close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Coaching er kommet for at blive

  Når man vælger at gå til en coach for at få personlig coaching kan man forvente at der arbejdes fremadrettet, sådan at forstå at en coach arbejder positivt med løsningen, i modsætning til en terapeut der som oftest arbejder i fortiden med den hensigt at finde årsagen til problemet.
  De traditionelle læger arbejder efter min bedste overbevisning langt mere med symptombehandling end det egentlige problem, dog skal det siges at det virker som om der er nye tider undervejs, hvor læger bliver mere åbne for nye former for behandling.

  Ikke alle de ting du kan gå til lægen, eller en terapeut med kan coaches væk. Fejler du noget fysisk, er der ikke megen mening i at gå til en coach, for selvom han måske kan hjælpe dig til at holde dig fra det der skaber dit problem, kan han hverken helbrede eller fjerne problemet, så her har du bestemt brug for din læge, og for at der ikke skal opstå misforståelser er flere af mine nære venner læger, og jeg har stor respekt for dem.

  Mit aberdabei omkring traditionel medicin er dog mere rettet imod den form for behandling der undervises i, hvor det meste er baseret på at hvis du har problemer med galdesten der samles et bestemt sted i leveren, så fjerner vi da bare den del af leveren. Traditionel østlig medicin har eksisteret i årtusinder, og der er filosofien at hvis du har samme problem, leder vi efter årsagen til problemet, og fjerner den, så sygdommen ikke kommer tilbage, evt. med andre symptomer.

  Coaching arbejder på et helt andet plan, og er rettet fremad, det vil sige at hvis du har stress, så vil en stresscoach arbejde med det sigte at du skal blive bedre til stresshåndtering da det fremover vil gøre det lettere for dig at komme igennem en stresset hverdag uden at stressen overvælder dig og kommer til at fylde så meget at det bliver et decideret problem.

  Coaching kan udover stresshåndtering bruges i forbindelse med konfliktløsning, målsætning, og opnåelse af mål, samt til generelt at blive bedre til at håndtere livet som det former sig.
  Det at tage en coach uddannelse er også for de fleste starten på en kraftig personlig udvikling, medens det for andre kan være kulminationen på selvsamme.

  På rigtigt mange arbejdspladser indenfor vidt forskellige faggrupper, er der nøglemedarbejdere der får en coachuddannelse af virksomheden, med henblik på at den enkelte mellemleder kan blive bedre til personaleudvikling.
  Coaching uddannelsen kan gøre dig i stand til at arbejde med andre i en atmosfære af anerkendelse, hvor fokuspersonen kan udvikle sig målorienteret, og hele tiden blive udfordret og motiveret til stærk fremadrettet personlig udvikling.

  Med alt dette i tankerne tror jeg godt at jeg kan holde fast i at coaching er kommet for at blive.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer