close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Dæmp stress med meditation

  Stress er kroppens og psykens reaktion på en situation den opfatter potentielt truende, og hele pointen med at din krop og psyke går i alarmberedskab er at du skal blive mere opmærksom, og være klar til at reagere, enten ved at flygte og fjerne dig fra situationen, eller ved at blive og kæmpe for dit liv.

  Problematisk stress er når din krop oplever ting i din hverdag som stressende, og du derfor er i en nærmest konstant stresstilstand, hvilket er decideret farligt for kroppen i det lange løb.
  Når det sker vil der være en hel del tegn på stress, Det kan være ting som hurtigere og overfladisk vejrtrækning, hjertet slår hurtigere end normalt og ufrivillige muskelspændinger. Der er også nogle psykiske tegn på stress du bør være opmærksom på, det kunne være ting som lettere til irritation, frygt uden virkelig grund og du er uforklarligt vred.

  Det er alt sammen helt normale reaktioner på at man bliver presset, og der er masser af stress symptomer som jeg ikke vil komme ind på i denne artikel, følg gerne linkene til de relevante informationer.

  Det er rent faktisk bevist at de ting du ikke når, er dem der stresser dig, langt mere end de ting du når at få lavet, og det skyldes naturligvis at når tingene er færdiggjorte presser de dig ikke længere, og efter devisen ude af øje ude af sind, lægger du presset fra dig, og slapper af igen. Men alle de planer du har, og som du ikke når, det er dem der er det virkelige problem, og hvis planerne er din chefs planer som du ikke føler at du magter eller når, kan du sikkert selv se hvordan man kan udvikle stress.

  Som jeg skrev højere oppe så er stress din krops reaktion på faretruende situationer, og med den tanke i baghovedet kan det måske undre dig at jeg skriver at det du ikke når på jobbet stresser dig for objektivt set er det du ikke når jo ikke farligt.

  Men det er det jo alligevel, for kroppen virker som den gjorde i stenalderen, men nu til dags er de farer der truer os ikke løver der vil æde os, men chefer der vil fyre os, og ting i den dur, vores oplevelse af faretruende situationer har udviklet sig sammen med resten af os.

  Grunden til at stress er farligt for kroppen, kan du læse mere om her: kroppens reaktion på stress.

  Stress kan også føre til at du før svært ved at koncentrere dig, og sidder du og prøver at koncentrere dig, og bliver afbrudt, kan alt det du var ved at komme godt og dybt ind i, fuldkommen forsvinde for dig, og du kan blive nødt til at starte forfra.
  Eller du kan rejse dig fra din stol og gå i køkkenet for at hente noget, men når du når ud i køkkenet (der behøver ikke være særligt langt) har du totalt glemt hvorfor du gik derud, og jeg kan fortælle dig at når det sker 3-4 gange i hvert måltid, begynder man at tro at man er åndssvag eller sådan noget. Det er virkeligt ubehageligt at have det sådan, og jeg kan kun sige hvad jeg føler dybt nede, skynd dig at få hjælp til at få kontrol over din stress, for det er en meget ubehagelig situation at komme i.

  Noget alternativt (Måske det ikke er så alternativt længere, men lidt mere stuerent.) du selv kan gøre for at nedbringe mængden af stress i dit liv og din hevrdag, er at begynde regelmæssigt at meditere da meditation afslapper sindet, og du får lettere ved at give slip på dine bekymringer som jo i den sidste ende er det der stresser dig, for hvis du ikke bekymrede dig og gik op i tingene, ville du ikke stresse over dem.

  Meditation skal helst foregå rimeligt regelmæssigt, ikke blot tiden på dagen, men endnu bedre at du sidder det samme sted, på den samme måde, og både fysisk og psykisk foretager de samme handlinger hver gang du skal meditere. På den måde vil dit sind og din krop begynde at opfatte det at du sætter dig på det udvalgte sted på det udvalgte tidspunkt, som et signal om at der skal mediteres, og med tiden vil du nærmest pr. automatik slappe dybt af bare du gør dig klar til at meditere.

  Det er ligesom alle mulige andre ting vi gør til ritualer – kroppen og sindet systematiserer reaktionerne, og rigtigt anvendt kan man udnytte den naturlige evne.
  En russisk vidnskabsmand ved navn Ivan Pavlov opdagede den evne, og det hedder en betinget refleks.

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer