close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Langvarig Stress

  Det er et veldokumenteret faktum at langvarig stress er sammenhængende med en række alvorlige sygdomme. Langvarig stress kan forårsage hjerte-kar sygdomme, og depression. Man mener også at langvarig stress har en væsentligt forværrende indflydelse på bade eksisterende sygdomme, eller sygdomme man har anlæg for at få.
  Det er ikke alt der er lige underbygget, men den fysiske belastning der er ved langvarig stress kan vist ikke undgå at indflyde på resten af ens sygdomshistorie, hvilket enhver der har haft stress kan bekræfte fra egen krop.

  Det at have langvarig stress kan også påvirker din personlige adfærd, og derved skabe åget risiko for ulykker, bade på arbejdet, I trafikken såvel som I hjemmet. Den belastning det er at have stress, gør at mange får et fuldkommen anderledes livsstil, og ikke alle livsstilsændringer er af positiv karakter, så en negativ ændring I din livsstil, vil naturligvis også øge din risiko for at udvikle diverse livsstilssygdomme.

  Langvarig stress kan forebygges

  I forhold til forebyggelse af stress, peger meget på at kognitiv samtaleterapi kan hjælpe den enkelte til at tackle de stressfaktorer der er med til at skabe og vedligeholde stress følelsen. Fysiske øvelser, afspændingsøvelser og muligheden for at returnere til jobbet på deltid, er andre effetive metoder til at holde stressen need. For sjovt nok er det også stressende at rende rundt og føle at man ikke er meget værd, netop fordi man ikke arbejder.

  Nogle tilfælde af langvarig stress er direkte relateret til deres jobs, og I de tilfælde kan det blive en nødvendig konsekvens helt at skifte arbejde, måske endda en helt ny profession kan komme på tale.

  Behandling af langvarig stress

  Der er masser af muligheder for at få behandlet din stress, og først og fremmest bør du gå til din egen læge, som især kan være vigtigt I forhold til hurtigt at få igangsat en behandling. Ved at stoppe stress hurtigt I forløbet, kan man netop undgå mange tilfælde af langvarig stress, og her skal du ikke undervurdere din læge.
  Grundlæggende handler behandling af langvarig stress om at hjælpe patienten til at genfinde balancen I deres liv, samt undgå følgesygdomme ved snarlig helbredelse.

  Det er naturligvis vigtigt at du bliver lyttet til når du søger behandling, og en læge er netop uddannet til at lytte til patienterne, I et forsøg på at løse eventuelle problemer. Det er derfor også dit eget ansvar at du kommunikerer åbent med din læge om din tilstand, der er ikke nogen del af din tilstand der er tabu overfor lægen, han/hun er der udelukkende for at hjælpe dig med at få det bedre.

  Søvnproblemer ved langvarig stress

  Der er mange forskellige stress symptomer, og ved langvarig stress er der rigtigt mange madder at se det på. Søvnproblemer er nok det vigtigste stress signal du skal holde øje med, for en god nats søvn er en af de bedste madder man kan forebygge stress, og undgå at udvikle langvarig stress.
  Det at ikke få sovet ret godt en nat eller to, kender de fleste mennesker til, men når man lider af langvarig stress, foregår der så meget I ens tanker, at man ikke kan finde ro til at sove, og det at sove, eller hvile, er kroppens made at få genopladet batterierne på.

  Og uden ladte batterier er det ikke meget anderledes end uden mad og drikke… helten duer ikke uden!

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer