close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Er du stresset? Så tag det alvorligt og søg hjælp

  Føler du dig stresset – Så er du det sikkert også og derfor er det vigtigt, at du søger hjælp og rådgivning. En rigtig god start er at tage en såkaldt ”stresstest”. På internettet kan du meget nemt finde en test, der ved hjælp af dine åbne og ærlige svar, hurtigt kan give dig en mere klar fornemmelse for, hvorvidt du er stresset, eller ej. Det er en super god idé at tage en sådan test, men den kan på ingen måde hjælpe dig videre i processen – Derfor skal du som udgangspunkt altid henvende dig til din læge.

  At gå rundt med ubehandlet stress kan have meget store konsekvenser, derfor er det vigtigt at få professionel hjælp til at komme over på den anden side. Du skal tilbage til livet og glæden, der var ved at leve, inden du blev stresset – Når først du er kommet tilbage til det harmoniske liv, ser du vigtigheden og resultatet af, at du gjorde noget ved din stress og fik den hjælp, du havde brug for.

  Måske har du så meget at se til, at du ikke selv lægger mærke til, hvor stresset du egentlig er, men dine kære og dine omgivelser vil med stor sandsynlighed se, hvordan du har forandret og, hvordan stresset har taget styringen – Mener andre, at du virker stresset, så bør du lytte til dem og deres råd og derpå søge professionel hjælp og rådgivning. Tit lægger man slet ikke selv mærke til, hvordan man forandrer sig og, hvordan det påvirker ens nære, så beder de dig en dag om at geare lidt ned og høre på, hvad de har at fortælle, så gør det – Måske bliver du lykkeligere og mindre stresset af at lytte til deres bekymringer.

  Symptomer på stress

  Stress er ikke i sig selv en sygdom, men bliver man stresset nok kan det medføre en masse ubehagelige sygdomme og lidelser.

  Stress symptomer:
  Stress symptomer kan inddeles i tre grupper, alt efter, hvor alvorlige de er.
  De mest alvorlige symptomer ”stop symptomerne” er:

  Tildens til at glemme ting og virke fraværende
  Allerede eksisterende eksem og eller sygdom forværres
  Man oplever pludselige og uforklarlige smerter og lidelser
  Man bliver mere asocial
  Forøget forbrug af stimulanser
  Aggressiv adfærd og dårligt humør
  Problemer med maven og tarmsystemet
  Blødningsforstyrrelser

  ”Pas på symptomerne” – Symptomer, du skal være opmærksom på og som kan udvikle sig til alvorlige stress symptomer:

  Du oplever en stigende grad af træthed og sover dårligt om natten
  Du tænker konstant og føler en irriterende uro i kroppen, kombineret med en indre modstand og modvilje mod næsten alt. Du bliver lettere irritabel og som kvinde har du nemt ved at græde, hvor du som mand bliver mere indelukket.

  ”Kør på symptomerne” – Milde og meget normale symptomer på ”her og nu stress”. Disse symptomer er ikke skadelige, så bare fortsæt det gode arbejde.

  Du oplever midlertidig rysten, hjertebanken og/eller tics. Du sveder og er tør i munden, i maven rumsterer sommerfuglene. Du er tissetrængende og har en speciel ”trykken” i brystet og maven, til tider føler du dig også lidt anspændt.

  Forebyg stress – er det muligt? … Ja det er muligt – søg gode råd og vejledning til, hvordan du kommer igennem livet uden at blive stresset.

  Føler du dig stresset? – Søg hjælp til bedre stress håndtering allerede nu, på den måde kommer du hurtigst videre og over på den anden side!
  Lider du af post traumatisk stress, så husk på, at der er nogle derude, der har viljen, troen og evnerne til at hjælpe dig – Søg hjælp nu!

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer