close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Stress Hormoner

  En undersøgelse har påvist noget som de fleste nok kan tro på uden de store problemer. Kys og kram er godt imod stress. Det kan godt være at det kan ophidse dig at kysse og kramme, men det er ikke den belastende ophidselse der følger med stress symptomer.

  Det der gør undersøgelsen værd at omtale er at den faktisk påviser at blodet beviseligt indeholder færre stresshormoner hos personer der har jævnlig fysisk kontakt med en partner. På Zûrich universitet jar dr. Beate Ditzen fulgt 51 gifte par igennem en periode, og har kunnet måle et lavere antal stresshormoner i blodet hos de implicerede. Ud fra undersøgelsens resultat konkluderer Dr. Ditzen at den kropskemi der udskilles ved fysisk kontakt i form af kys og kram, og hvad gifte mennesker ellers foretager sig bag lukkede døre udvikler kemi der fortrænger og derved nedsætter stresshormonernes mængde i blodet.

  Man har også konstateret at selvom kys og kram i rigelige mængder har en absolut målbar indflydelse på stresshormonerne, så er effekten langt større hvis du er følelsesmæssigt tæt forbundet med den du udveksler krammene med.

  Faktisk er undersøgelsen en opfølgning på en tidligere undersøgelse af aber. En engelsk undersøgelse af aber har tidligere påvist det samme resultat hos en flok hvor aberne var kærligere end normalt. Den engelske undersøgelse kender jeg ikke personligt til, men det berettes at den omtaler mindre stressede forhold, og altså ikke direkte en blodmåling af stresshormoner.

  Jeg har det dog sådan at jeg bestemt tror på resultatet, af både den engelske og den schweiziske undersøgelse, alene baseret på den dejlige oplevelse det jo er at være tæt på et andet menneske både følelsesmæssigt og fysisk på en gang.

  Har du en stresset hverdag, så er mit råd at du hvis du har en partner sørger for at hygge og kæle lidt med din partner når du får muligheden, det vil helt sikkert gøre dig mere modstandsdygtig overfor den farlige stress.

  Jeg må indrømme at selvom det kan lyde lidt søgt er det en af de bedre årsager til udfoldelse af kærlighed imellem mennesker, så er det også en af de mere tiltalende metoder til stresshåndtering jeg har hørt om.

  Nu mangler jeg så bare en partner og noget stress…

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer