close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Undgå Stress faktorer

  Alle kan blive ramt af stress, men ud fra devisen at det er bedre at undgå stres, og forebygge end det er at helbrede, kommer her et par gode råd.

  Vær tidligt og hurtigt opmærksom på eventuelle stress symptomer inden de udvikler sig. Jo før du opdager og reagerer på det der kunne blive til decideret stress, des bedre er du stillet.

  Brug din familie og dine venner hvor det er muligt

  Ja, brug de ressourcer du har mulighed for, også dine arbejdskollegaer og din arbejdsplads som sådan. Hvis du ikke bevidst undgår stress risikerer du at skulle igennem en lang sygdomsperiode som bestemt ikke er sjov, og som i værste fald kan mærke dig for livet.

  Identificer dine stressorer, og eliminer dem så effektivt, og så hurtigt, som muligt

  Det kan ikke siges for ofte, at jo før du får taget fat i at eliminere stress faktorerne, jo mindre risiko for at du ender med stress.

  Lær de fysiske symptomer på stress at kende

  Det er oftest sådan at man ikke rigtigt selv bemærker de psykiske symptomer på stress, simpelthen fordi de sniger sig ind på en over tid, men de fysiske symptomer er de fleste bevidste om, og kender du dem på forhånd er du bedre stillet i forhold til at forebygge stress.

  Sørg for Kvalitetstid til dig selv og familien

  Det er ekstremt vigtigt at du afsætter tid til personlig pleje og afslapning. Og her taler jeg ikke om fysisk hygiejne, men om psykisk hygiejne i form af kvalitetstid med dig selv og din evt. familie.

  Lær ikke at hidse dig op over ting der ikke er sket endnu

  Det kan måske lyde lidt underligt, for det gør du jo ikke, men lad mig fortælle dig at rigtigt mange mennesker hidser sig op, når der er risiko for at tingene kan gå galt. De gør det selvfølgelig ikke bevidst for at genere, (hverken sig selv eller andre) men simpelthen fordi de ubevidst tror at ophidselsen hjælper til at forebygge stress. Desværre indser de færreste at det er selve det at de hidser sig op der kan ende med at give stress.

  Sørg for at have en fornuftig økonomi

  En af de ting der virkelig kan være medvirkende til at udløse stress er dårlig økonomi. Det bedste du kan gøre for at forebygge stress, og undgå stress symptomer er at få styr på din privatøkonomi. Sæt dine udgifter så lavt at du let kan betale alle alting og stadig klare at leve fornuftigt, og spare op til uforudsete udgifter. En presset person der ikke har styr på sin ækonomi, kan blive væltet meget hurtig, og en uventet ekstraudgift eller to kan være dråben der vælter læsset.

  Mit sidste og nok også det væsentligste råd jeg kan og vil give er som følger:

  Lev efter følgende motto: ”En vinder stræber efter at indeholde visdommen til at indse sine fejl, evnerne til at rette dem, og roen og overskuddet til at acceptere det man ikke kan ændre”

   

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer