close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Stress Og Hvad Det Gør Ved Dit Helbred

  Det er vigtigt at forstå de virkninger, stress har på forskellige områder af dit liv. Det er ikke kun dit mentale velvære, det kan også medføre fysiske symptomer. Heldigvis findes der måder at afhjælpe følgerne af stress og forbedre din livskvalitet.

  Fælles Fysiske Virkninger Af Stress

  De fleste mennesker er bekendt med de fælles virkninger af stress såsom spænding, hovedpine, mavesår, og akne. Men mange mennesker ikke klar over de virkninger stress kan have på dit helbred på lang sigt. For eksempel, vidste du, at stress kan forårsage astma symptomer? Jeg var uvidende om denne virkning, indtil jeg hørte om en ven der blev behandlet for et tilbagevendende tilfælde af bronkitis. På det tidspunkt var hun i arbejde på fuld tid, havde tre børn, herunder en problematisk teenager, og kæmpede med følgerne af et forlist ægteskab. Det tog en tre-ugers rejse væk fra alt for at hjælpe hende af med stressen og få hende tilbage på sporet uden den inhalator lægen havde ordineret.

  Nogle gange er vi ikke klar over, at stress er årsag til mange almindelige lidelser inklusive allergier, angina smerter, søvnforstyrrelser og endda en almindelig forkølelse. Vi vil eller kan ikke se på stress som årsagen til fysiske stress symptomer, simpelthen fordi vi ser stress som årsag til følelsesmæssige spørgsmål såsom panikanfald og angst. Nogle gange ser vi endda bort fra stofmisbrug som en efter-effekt af stress, og selvom det måske ikke altid være en årsag. Rygning, stofmisbrug og alkoholmisbrug kan helt sikkert blive forværret på grund af stress.

  Hvorfor Stress Skaber Fysiske Symptomer

  Selvom vi ikke ved præcist, hvorfor stress påvirker vores fysiske velvære i hvert enkelt tilfælde, er det sikkert at antage, at det har en negativ indvirkning på vores immunforsvar. Mangel på søvn eller dårlig søvnkvalitet, kan være direkte forbundet med stress. Og uden ordentlig søvn er der ingen måde man kan bevare et sundt immunsystem. En anden faktor, der påvirker immunsystemet i tider med stress er at undlade at spise sunde fødevarer. Når vi er stressede, er vi tilbøjelige til at vælge hurtige fødevarer eller snacks, og ingen af delene er sunde for os. Chokolade(læs: sukker) er en velkendt stress letter, så mange mennesker tyer til det, når de føler pres og bliver stressede.

  Hvordan Lindre Stress Vi har alle vores egen måde at afhjælpe stress, men at spise usundt ikke er en af de måder, du ønsker at benytte i det lange løb. Der er forskellige ting du kan gøre for at sænke din stress-faktor.
  Aerobisk træning hvor du har godt tempo på, og er nødt til at koncentrere dig om det du gør, skubber alle de stressende tanker i baggrunden, og alene det at udøve fysisk aktivitet frigør endorfiner i hjernen, som udløser velbehag i kroppen, og hæver dit humør.
  Andre aktiviteter jeg selv nyder, er at gå lange ture i naturen, lytte til blid musik, eller fordybe mig i en god bog…

  Der er nogle vitamin kosttilskud, der har stress-lindrende kvaliteter. B-vitaminer hører ind under denne kategori, ligesom nogle andre vitaminer også gør.
  Det vigtigste element her er at finde en aktivitet, som hjælper dig ved at reducere dit stress-niveau, så du sover godt, spiser ordentligt, og lærer at efterlade de stressede opgaver fra dit job på kontoret, når du går hjem om aftenen. Selvom du måske har stressende faktorer i hjemmet, er mange af disse skabt fordi du bringer dem med hjem fra arbejdet.

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer