close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Symptomer På Stress

  Positiv stress

  Stress symptomer behøver ikke altid at være negativt. Der findes faktisk positiv stress hvor mærkeligt det end kan lyde for nogen. Den positive stress er den perfekte motivator hvis du vil yde dit bedste.

  Du kender det sikkert fra dig selv, man har travlt med noget man synes er interessant, og på trods af tidspres fra en deadline, så hygger man sig med sin opgave, fordi det er noget man interesserer sig for og den positive stress hjælper blot en til at yde endnu mere og bedre…

  Positiv stress kan dog også være lige så skadeligt som negativ stress hvis det går hen og bliver en konstant tilstand.

  Det er derfor du skal være opmærksom på stress symptomerne, og på hvor ofte og hvor stærkt du føler disse symptomer på stress.

  Herunder vil jeg prøve at opsætte en liste over de forskellige typer af symptomer, der findes både fysiske, psykiske og adfærdsmæssige symptomer, så der er nok at holde rede på.
  Læs med og længere nede vil jeg så komme med en uddybende forklaring på fænomenet, samt mine ideer til hvad du selv kan gøre for at modvirke din stress.

  Fysiske symptomer på stress:

  Tics
  Indre uro – Rastløshed

  Oftere Hovedpine
  Manglende Sexlyst
  Ondt i maven
  Hjertebanken / Ondt i Brystregionen

  Psykiske stress symptomer:

  Træthed og Sløvsind
  Lettere Irritabel
  Dårligere Hukommelse
  Svært ved at Koncentrere sig
  Tendens til at være depressiv
  Humorforladt
  Bange Uden Egentlig Grund

  Adfærdsmæssige symptomer:

  Manglende engagement og manglende lyst til socialt samvær
  Svært ved at tage beslutninger
  Svært ved at falde i søvn om aftenen, og komme op om morgenen
  Spiser enten mere eller mindre end man normalt har gjort
  Er oftere sygemeldt for ”småting”
  Aggressiv opførsel
  Risiko for at forfalde til stimulanser (misbrug)

  Der er naturligvis mange af disse stress symptomer der forekommer i de flestes liv fra tid til anden, så det man skal være opmærksom på er om de er oftere tilbagevendende, eller konstant forekommende. Den konstante stress er MEGET farlig, for det er vores kroppe simpelthen ikke bygget til.

  Hvordan påvirkes din krop?

  Stress forøger din adrenalin produktion hvilket er en god ting hvis du skal præstere i en kort periode, og det hjælper dig til at yde mere end normalt. Problemerne opstår når du hele tiden skaber disse kemiske reaktioner i kroppen, som er lig med at din fysik er i alarmberedskab det meste af tiden.

  Adrenalin er rigtigt godt når man har brug for at bruge kroppen eksplosivt, som eksempelvis i mange former for sport, eller for urmennesket når det skulle redde livet ved at flygte fra et vildt dyr. Nu til dags er der ikke det store behov for at flygte fra vilde dyr for de fleste mennesker, så denne urgamle ”fight or flight” refleks er ikke nødvendig, men den ligger genetisk kodet i os allesammen, og det er basalt set den refleks der skaber stressen.

  Men en konstant tilstand på det niveau, er dårligt både for psyken, men så sandelig også for fysikken, det kan din krop ikke holde til i det lange løb.

  Hvad kan du selv gøre?

  Det er vigtigt at lytte til din krop, og de signaler den giver dig, men samtidigt skal du vide at samtlige symptomer på stress sagtens kunne være symptom på noget andet, og uanset hvor sikker du selv er på det ene eller det andet er det altid bedst at tale med din læge om det, han/hun er trods alt uddannet til at kunne læse symptomerne.

  Stress og depression er tæt forbundne, og stress kan faktisk give depression. Da enhver psykisk sygdom kan vokse til et niveau hvor den får sit eget liv, så hold øje med signalerne, og læs også mit indlæg om symptomer på depression samt hvad der ellers måtte interessere dig her på sitet.
  Hvis du finder at du lider af stress, så sørg for at få en eller anden form for behandling af din stress, sådan at du ikke ender med et kronisk problem.

  Til sidst vil jeg lige gøre dig opmærksom på at, hvis du har kraftige symptomer fra andre kroniske sygdomme du måtte have, kan det i sig selv også være en stærk indikator for stress.

  Stress belaster kroppen, og nedsætter din livskvalitet. Lad være med at lade stress styre dit liv, hold øje med symptomerne, og søg hjælp eller køb denne specialdesignede lydbog og gør selv noget ved problemet.

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer