close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Ledere vil have coaching

  Hvis man spørger ledere generelt er langt de fleste interesserede i at få coaching som en del af deres udvikling som ledere og som mennesker.
  I tidligere tider var det helt store blandt datidens ledere at modtage supervision, og da jeg oplever supervision som en forgænger til coaching kan det ikke rigtigt overraske mig synderligt meget.

  Coaching er en af de bedste metoder jeg kender til at få ladet batterierne op, og det er utroligt effektivt i forhold til at forny min motivation, og sætte skub i min personlig udvikling som igen øger mine evner som leder og som menneske.

  Med god personlig coaching kan du få fornyet dit overblik, og det igen vil give dig større lyst til at handle og agere i den retning du ønsker at udvikle dig.

  Så alt taget i betragtning oplever jeg at coaching for nutidens ledere er et rigtigt fornuftigt tiltag, og skal jeg være helt ærlig synes jeg faktisk også det udkonkurrer den supervison jeg tidligere oplevede at få. Det skal dog siges at jeg altid fik supervision som en gruppe, og jeg har kun modtaget coaching fra en personlig coach, ikke som en gruppe, så mit beslutningsgrundlag er ikke 100% det samme fra begge sider.

  Nu til dags stilles der også helt andre krav til lederens evner og rollen som leder. Det forventes at man foregår med et godt eksempel, og at man har sine medarbejderes trivsel på hjerte. Derfor vokser ledercoaching i et højt tempo, og alle ønsker enten at tage en coach uddannelse eller at blive coachet til at blive bedre ledere.

  Ofte oplever ledere at strukturen på arbejdspladsen ændrer sig, og deres lederrolle ændrer sig med den. Det øger behovet for coaching som middel til at tilpasse sig de ændrede forhold.

  Jeg håber at dette har øget din forståelse for at coaching er både effektivt for ledere såvel som for alle mulige andre, men også at det har givet dig blod på tanden til at forsøge at udforske emnet yderligere, det tror jeg nemlig ikke du vil fortryde.

  Hvad enten du vælger at udforske muligheden for at tage en coach uddannelse for at styrke dine egen vener som leder, eller du vil igennem et coachingforløb for at få større klarhed over din lederrolle, og blive superviseret til øget effektivitet, eller hvad der nu måtte være din grund til at udforske coaching, så kan jeg love dig at det vil ændre din verden, hvor meget er op til dig.

  Undersøgelser viser at rigtigt mange ledere (3 af 4) gerne vil have personlig coaching som hjælp til at blive bedre ledere.
  Da der på mange arbejdspladser igennem krisen har været større strukturforandringer hvor kollegaer er blevet opsagt eller er flyttet afdeling har det været svært at opretholde et fornuftigt professionelt netværk i det daglige arbejde, og her har den personlige coaching kunnet opfylde ledernes behov for sparring og netværksdannelse.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer