close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Hvad er Coaching

  Hvordan Coaching Fungerer -Eller Hvad Coaching Er

  Først og fremmest er coaching baseret på teknik til samtale, og indlevelse sådan at man ved hjælp af coachingen kan udvikle sig og blive mere ressourcestærk.

  Coaching oprinder fra Amerika, og idrættens verden. En coach er en træner, altså en der træner dig til at opnå dit fulde potentiale. Du vil blive trænet, eller guidet til at udvikle dig i den retning du sammen med din coach finder frem til. Men en coach fortæller dig ikke hvordan du skal gøre ting, i stedet lærer du at finde ressourcerne inde i dig selv, og ud fra din egen indre verden skabe den udvikling du ønsker.

  I forbindelse med coaching vil du opleve at det ikke er coachen der styrer din udvikling, i stedet hjælper han/hun dig med at forstå din egen udviklingsproces. Du lærer at se realistisk på din egen situation, og ved hjælp af spørgeteknikker styres du til at finde dine egen svar. Derved opnår du klarhed over din situation og den konkrete opgave der arbejdes med.

  Kort sagt lærer du at tage ansvar for din egen personlige udvikling.

  Med udgangspunkt i hvad der er værdifuldt for, og i din verden hjælpe dig til at finde dine egen svar, assisteres du i at finde dine egne svar til både professionel og personlig udvikling. I stedet for at gøre som flertallet og håbe at guldet falder ned i din turban, vil du i et coachingforløb i stedet arbejde seriøst og målrettet hen imod dine drømme og håb.

  I en forenklet forklaring af begrebet, kan man sige at du guides til at skabe nye vaner, og ny og bedre forståelse hvilket er vejen til succes indenfor hvad end du ønsker. Når du tænker bedre og klarere, lærer du hurtigere og nemmere. Således opnår du også at blive i stand til at bruge netop dine ressourcer hensigtsmæssigt i forhold til din udvikling og dine ønskede resultater.

  Efterhånden som du får afklaret og kortlagt dine mål, og de problemer der måtte være i forbindelse med at opnå dem. Vil du også blive bedre i stand til at finde løsninger til hvordan du skal gribe din udviklingsproces an. Du vil skulle arbejde med fokusering, motivation, opbygning af mål, større selvforståelse, og derved større selvtillid samt lære at skabe en bedre balance imellem dine krav og din faktiske formåen på det aktuelle område og i den situation du befinder dig.

  Således vil du også blive styrket personligt på områder som kommunikation, håndtering af stress og konflikter både med dig selv og andre, såvel som du vil bedre og mere bevidst omkring hvordan du bedst muligt håndterer de ressourcer der er til din rådighed.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer