close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
  • Hvad er en Psykoterapeut

    Indholdsfortegnelse for denne artikel

    Hvad er en psykoterapeut

    Hvad er en psykoterapeut og hvordan kan denne hjælpe mig videre i mit liv?
    Man kan nemt komme til at forveksle en psykolog, en psykiater og en psykoterapeut med hinanden, men der er faktisk nogle væsentlige forskelle på disse personer. For at få på plads, hvad en psykoterapeut er, er det vigtigt lige at komme ind på disse forskelle, så man ikke længere er i tvivl om, hvornår der er tale om en psykolog, en psykiater eller en psykoterapeut.

    Psykolog: en beskyttet titel, hvilket betyder, at man skal have en speciel uddannelse, før man kan få titlen ”psykolog”, man skal enten være kandidat eller magister i psykologi. Psykologi er en universitetsuddannelse. Psykologens primære arbejdsværktøj er samtalen, det eventuelt bruges sammen med diverse forskellige psykologiske metoder.

    Psykiater: en psykiater er en læge, der har en specialistuddannelse i psykiatri, hvilket betyder, at man er uddannet til at behandle psykisk syge personer. Mange psykiatere tager også en efteruddannelse i psykoterapi. I modsætning til en psykolog, kan en psykiater også ordinere medicin.

    Psykoterapeut: psykoterapeut er en ubeskyttet titel, hvilket betyder, at alle faktisk kan kalde sig for psykoterapeut. Man behøver altså ikke at have en uddannelse eller anden erfaring, for at være psykoterapeut. Er man som psykoterapeut medlem af Psykoterapeut Foreningen, har man en relevant grunduddannelse af minimum 3 års varighed, udover denne uddannelse, har man også en psykoterapeutisk videreuddannelse, der er blevet godkendt af foreningen.

    Psykoterapi og samtaleterapi

    – en behandling med regelmæssige samtaler hos en psykoterapeut. Det kan ses som et samarbejde imellem to mennesker, nemlig psykoterapeuten og klienten, da begge deltager aktivt i samtalen og behandlingen. Det er selvfølgelig klienten, der er nøglepersonen, hvis livssituation, der arbejdes med.
    Det er meget normalt, at man fra starten af aftaler et mål med terapien.

    Denne form for terapi er en videnskabeligt baseret psykologisk behandlingsmetoder, der så dagens lys, dengang Sigmund Freud opfandt psykoanalysen. Sidenhen er den blev videreudviklet af andre psykoterapeuter.

    Hvem henvender behandlingsformen sig til?
    Der findes både terapi af det enkelte individ, men som par kan man også benytte sig af parterapi, grupper kan deltage i gruppeterapi og familieterapi er også meget udbredt.

    Psykoterapeuter kan hjælpe mange mennesker. Måske ønsker man inderligt at få hjælp til ens personlige udvikling, hjælp til at komme videre i sit liv. Man kan også stå i en stor krise, man skal måske skilles, har oplevet en traumatisk situation, eller man har mistet en, man holder af og lignende, og har derfor brug for terapi og hjælp til at komme igennem sin krise.

    Der kan være rigtig mange årsager til, at man føler sig magtesløs og har brug for hjælp – Det er aldrig for sent at søge gode råd og støtte hos en psykoterapeut.


    Emner: Terapi | No Comments »

    Kommentarer